Η διαδικτυακή παρουσία στο τομέα της φιλοξενίας στην Κύπρο: ένα σύνολο ειδικών κριτηρίων αξιολόγησης και δημιουργία νέων προτάσεων - Κωστίδου, Μαρία (Τμήμα Πολυμέσων και Γραφικών Τεχνών,Σχολή Καλών και Εφαρμοσμένων Τεχνών,Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, 2013)
Η ευχρηστία και η λειτουργικότητα αποτελούν δύο σημαντικούς παράγοντες που επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό την ποιότητα ενός πολύ-υπηρεσιακού δικτυακού τόπου φιλοξενίας. Ο όρος "πολύ-υπηρεσιακός δικτυακός τόπος φιλοξενίας" αναφέρεται σε ιστοχώρους που παρέχουν στον χρήστη πληροφορίες προορισμού και υπηρεσίες, όπως κράτηση ταξιδιωτικών εισιτηρίων, κράτηση διαμονής, ενοικίαση αυτοκινήτου, δραστηριότητες αναψυχής και άλλες υπηρεσίες που εμπίπτουν σε αυτή την κατηγορία. Συνεπώς, η δημιουργία μιας ολοκληρωμένης ιστοσελίδας, που καλύπτει ένα μεγάλο εύρος λειτουργιών και απευθύνεται σε ένα διαρκώς διευρυνόμενο κοινό, καθιστά απαραίτητο τον εύχρηστο σχεδιασμό, με στόχο την εξασφάλιση της ικανοποιητικής και αποδοτικής πλοήγησης του χρήστη. Με το αντικείμενο αυτό καταπιάνεται η παρούσα πτυχιακή εργασία, η οποία αποσκοπεί στην ανάπτυξη κριτηρίων αξιολόγησης πολύ-υπηρεσιακών διαδικτυακών ιστοχώρων φιλοξενίας στην Κύπρο καθώς επίσης και στον ανασχεδιασμό της ιστοσελίδας του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού (ΚΟΤ) με βάση υφιστάμενες αλλά και καινούργιες κατευθυντήριες γραμμές που αναδεικνύονται από τη μελέτη αυτή. Τα αποτελέσματα της έρευνας αναμένεται να αποτελέσουν σημείο αναφοράς για τον σχεδιασμό ή την βελτίωση πολύ-υπηρεσιακών ιστοχώρων τουρισμού και φιλοξενίας, ώστε να προσελκύουν και να κρατούν το ενδιαφέρον των χρηστών.
Keywords: Hospitality; Websites; Servises