Η χρήση της κίνησης ως εναλλακτικό μέσο επικοινωνίας στο σχεδιασμό πληροφορίας - Μέλιου, Αγαμέμνων (Τμήμα Πολυμέσων και Γραφικών Τεχνών, Σχολή Καλών και Εφαρμοσμένων Τεχνών, Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, 2016)
Η παρούσα πτυχιακή εργασία εστιάζεται στη χρήση της κίνησης στο σχεδιασμό πληροφορίας. Συγκεκριμένα από το σχεδιασμό πληροφορίας έχει γίνει ανάλυση μόνο σε ένα τομέα, τα infographics. Τα infographics είναι σχετικά καινούργιος όρος μέσα από την οπτικοποίηση των δεδομένων, και επειδή υπάρχει η δυνατότητα να γίνει η εξιστόρηση μιας ιστορίας, μπορούν να συνδυαστούν εύκολα με την κίνηση και την ιδέα του linear σεναρίου, για να μεταδοθούν πιο εύκολα οι πληροφορίες και να γίνουν πιο ελκυστικές προς το κοινό. Στόχος της εργασίας είναι η μελέτη γύρω από την εφαρμογή της κίνησης στα infographics και κατά πόσο μεταδίδεται καλύτερα η πληροφορία προς το κοινό, σε σχέση με τα στατικά infographics. Για την επίλυση του στόχου έχουν μελετηθεί εις βάθος οι τρόποι για να εφαρμοστεί καλύτερα η κίνηση καθώς και ήδη υπάρχουσες έρευνες για το συγκεκριμένο θέμα. Επιπλέον, για τη δημιουργία του συμπεράσματος, έχει ληφθεί υπόψη η γνώμη των συμμετεχόντων στην έρευνα. Η έρευνα θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί μελλοντικά, κυρίως από άτομα που έχουν σχέση με τον χώρο, για τη λήψη απόφασης σχετικά με το ποιο μέσο είναι κατάλληλο γι’ αυτούς, αλλά επίσης και ποιο μέσο θα εφαρμόζεται κατάλληλα σε κάθε περίσταση.
Keywords: Σχεδιασμός πληροφορίας; Infographics