Ultra high performance concrete shrinkage - Χατζηχριστοδούλου, Αντρέας (Department of Civil Engineering and Geomatics, Faculty of Engineering and Technology, Cyprus University of Technology, 2020)
Η παρούσα πτυχιακή εργασία έχει ως σκοπό την μελέτη της συρρίκνωσης στο σκυρόδεμα υπέρ υψηλής αντοχής (UHPC). Με σκοπό την καλύτερη ανάλυση του θέματος, γίνεται αναφορά στην πειραματική μελέτη και εμβάθυνση στις αναλογίες των υλικών παρασκευής του UHPC. Το θεωρητικό υπόβαθρο είναι απαραίτητο για την μελέτη αυτή, επομένως κρίθηκε αναγκαίο όπως γίνει επεξήγηση του φαινομένου της συρρίκνωσης, με την αναφορά και την βοήθεια άλλων πειραματικών μελετών. Παράλληλα με τη βοήθεια των μηχανημάτων (συσκευών) θλίψης και κάμψης σκυροδέματος εξάγονται τα αποτελέσματα αντοχής και μετατόπισης για τρείς διαφορετικές κατηγορίες σκυροδέματος. Με βάση τα αποτελέσματα των δοκιμών, καθώς και με την βοήθεια των εξισώσεων τάσης και σκαπτικής αντοχής εξάγονται οι αντοχές του UHPC. Έτσι αποφασίζετε ποια κατηγορία είναι η καλύτερη με τις μεγαλύτερες αντοχές. Στο τέλος της εργασίας αναφέρονται τα συμπεράσματα από την πειραματική μελέτη, οι στόχοι και τα σφάλματα και προτείνονται λύσεις για αντιμετώπιση τους.
Keywords: Συρρίκνωση; Σκυρόδεμα υπέρ υψηλής αντοχής; Καμπτική αντοχή; Τάση; Shrinkage; Ultra high performance concrete; Flexural strength; Tendency