Ανοικτός κώδικας ανάλυσης μετατροπέων κυματικής ενέργειας (WEC-SIM) - Σεραφείμ, Αναστάσιος (q, 2021)
Η παρούσα πτυχιακή εργασία έχει σκοπό την εκμάθηση και μοντελοποίηση λογισμικού με τη χρήση του προγράμματος WEC-Sim. Αρχικά στόχος της εργασίας είναι η ανάδειξη και κατανόηση της κυματικής ενέργειας που διαθέτει η Κύπρος και οι διάφοροι τύποι μετατροπέων κυματικής ενέργειας που υπάρχουν. Στη συνέχεια εφόσον περιεγραφήκαν οι τύποι μετατροπέων κυματικής ενέργειας γίνεται αναφορά στο πρόγραμμα WEC-Sim για τις εξισώσεις που χρησιμοποιούνται σε θεωρητική φάση. Ακολούθως γίνεται επεξήγηση για την δομή του κώδικα που χρησιμοποιεί το λογισμικό, ο πηγαίος κώδικας που χρησιμοποιείται και τα διάφορα δεδομένα που πρέπει να εισάγει ο χρήστης ούτος ώστε να γίνει η μοντελοποίηση του φορέα. Στη συνέχεια έγινε μοντελοποίηση ενός μοντέλου στο λογισμικό WEC-Sim. Χρησιμοποιώντας υδροδυναμικά φορτία, κατάλληλους παραμέτρους προσομοίωσης, εισάγοντας δεδομένα κύματος, δεδομένα φορέα αλλά και δεδομένα για την απογείωση ισχύος έγινε εφικτή η μοντελοποίηση του απορροφητή σημείου δύο σωμάτων(RM3).
Keywords: WEC-Sim; Κυματική ενέργεια; Μοντελοποίηση φορέα; WEC-Sim; Wave energy; Modeling