Οικονομία διαμοιρασμού και συμπεριφορά καταναλωτή: η περίπτωση της airbnb - Μούρου, Κωνσταντίνος (Τμήμα Επικοινωνίας και Σπουδών Διαδικτύου, Σχολή Επικοινωνίας και Μέσων Ενημέρωσης, Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, 2018)
Η παρούσα πτυχιακή εργασία με τίτλο «Οικονομία Διαμοιρασμού και Συμπεριφορά Καταναλωτή: Η Περίπτωση της Airbnb» εκπονήθηκε από τον Κωνσταντίνο Μούρου, φοιτητή του Η’ εξαμήνου του Τμήματος Επικοινωνίας και Σπουδών Διαδικτύου του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου υπό την επίβλεψη της Δρ. Παρασκευής Δεκούλου και ολοκληρώθηκε τον Μάιο του 2018. Η έλευση της οικονομικής κρίσης και η ταυτόχρονη ανάπτυξη του web 2.0 διαμόρφωσαν ένα νέο επιχειρησιακό περιβάλλον το οποίο συνδυάζει εξίσου τη λογική της οικονομίας του διαμοιρασμού και των ψηφιακών πλατφορμών. Στο περιβάλλον αυτό, κυρίαρχο ρόλο εκδραματίζουν οι peer-to-peer sharing economy platforms προωθώντας νέες καινοφανείς οικονομικές δραστηριότητες που βασίζονται στη συνεργατική κατανάλωση, καθώς επιτρέπουν στους χρήστες να διαμοιράζονται προϊόντα ή υπηρεσίες με άλλους χρήστες.
Keywords: Peer-to-peer sharing economy platforms; Airbnb; Οικοδεσπότες; Πρόθεση για συμμετοχή