Καμπάνια ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης για τη διαταραχή πανικού - Παπακυπριανού, Παρασκευή (Department of Multimedia and Graphic Arts, Faculty of Fine and Applied Arts, Cyprus University of Technology, 2020)
Οι ψυχικές διαταραχές αποτελούν ένα αρκετά σοβαρό και λεπτό θέμα το οποίο, αρκετές φορές δεν λαμβάνει την αναγκαία σημασία η οποία του αρμόζει. Η έλλειψη μίας καμπάνιας για τη Διαταραχή Πανικού, μία πάθηση η οποία πλήττει ολοένα και περισσότερα άτομα, υπήρξε αφορμή για δημιουργία μίας καμπάνιας. Μέσω της γραφιστικής, σκοπός είναι ο σχεδιασμός και η ανάπτυξη μίας επιτυχημένης εκστρατείας για ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του κοινού. Κρίθηκε σκόπιμο, σε πρώτο στάδιο, να πραγματοποιηθεί βιβλιογραφική ανασκόπηση για ορισμούς και τύπους Διαταραχής Πανικού, καθώς και για σχετικές ερευνητικές μελέτες αλλά και υπάρχουσες καμπάνιες με σχετική θεματολογία. Ακολούθησε μεθοδολογική προσέγγιση της τεχνικής έρευνας δράσης για διερεύνηση των ερωτημάτων που τέθηκαν για εύστοχη ολοκλήρωση του στόχου. Τα εργαλεία τα οποία χρησιμοποιήθηκαν ήταν η ήμι-δομημένη συνέντευξη και η ομάδα εστίασης. Καταληκτικά, μέσω της ολοκλήρωσης της έρευνας δράσης, προέκυψαν σχόλια και εισηγήσεις για μελλοντική βελτίωση της καμπάνιας.
Keywords: Διαταραχή Πανικού; Καμπάνια; Ευαισθητοποίηση; Κοινωνικός Σχεδιασμός; Ψυχική Υγεία; Panic Disorder; Campaign; Awareness; Social Design; Mental Health