Χαρτογραφημένη προβολή: παρελθόν, παρόν και μέλλον - Γεωργίου, Κυριάκος (Τμήμα Πολυμέσων και Γραφικών Τεχνών, Σχολή Εφαρμοσμένων Τεχνών και Επικοινωνίας, Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, 2014)
Στόχος αυτής της πτυχιακής εργασίας είναι η παρουσίαση κυπριακών στοιχείων με την χρήση της χαρτογραφημένης προβολής. Πρόκειται για την σύνδεση της αρχαίας τέχνης με την τεχνολογία και τον καινοτόμο τρόπο. Η αρχική μελέτη και έρευνα γύρω από το θέμα της χαρτογραφημένης προβολής, με ώθησε στο να συνεχίσω την έρευνα καθώς επρόκειτο για κάτι πρωτοπόρο για τα κυπριακά δεδομένα. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα προκαταρτικής έρευνας πολλοί δεν γνώριζαν καν τι είναι αυτή η τεχνολογία και ότι χρησιμοποιείται σε πολλές περιπτώσεις, και σε διάφορους τομείς στον έξω κόσμο. Η χαρτογραφημένη προβολή στο εξωτερικό αποτελεί σημαντικό στοιχείο για την προώθηση προϊόντων και διαφήμισης, ενώ στην Κύπρο λείπει εντελώς. Μετά από μελέτη προυπάρχοντων εργασιών αποφασίστηκε όπως ασχοληθώ με το κυπριακό στοιχείο και την προώθηση του. Μετά από αρκετή έρευνα έγινε η καταγραφή κύριων κυπριακών στοιχείων και κατασκευάστηκαν σε τρισδιάστατη μορφή, χειροποίητα. Ακολούθως έγινε μοντελοποίηση σε ψηφιακή μορφή με απόλυτη ακρίβεια ώστε να λειτουργήσει σωστά η προβολή. Αργότερα σχεδιάστηκε το animation για την παρουσίαση τους, με εναλλαγές χρωμάτων. Αφού ολοκληρώθηκε η παρουσίαση, έγινε αξιολόγηση από διάφορα άτομα ώστε να μαζευτούν πληροφορίες από διάφορες ηλικίες. Τα τελικά αποτελέσματα δείχνουν την ανάγκη για χρήση αλλά και τις δυνατότητες της χαρτογραφημένης προβολής καθώς σχεδόν κανένας δεν απάντησε με αρνητικά σχόλια.
Keywords: Χαρτογραφημένη περιοχή; Μοντελοποιήση; Ψηφιακή μορφή; Διαφήμιση