Η πρόσληψη του τηλεοπτικού περιεχομένου απο τους μετανάστες στην Κύπρο - Κουμέττου, Μαριάννα (Τμήμα Επικοινωνίας και Σπουδών Διαδικτύου, Σχολή Επικοινωνίας και Μέσων Ενημέρωσης, Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, 2018)
Η παρούσα μελέτη έχει τίτλο «Η πρόσληψη του τηλεοπτικού περιεχομένου από τους μετανάστες στην Κύπρο» και εκπονήθηκε από τη μεταπτυχιακή φοιτήτρια Μαριάννα Κουμέττου, υπό την επίβλεψη της Δρ. Δήμητρας Μηλιώνη. Η έρευνα ολοκληρώθηκε τον Μάϊο του 2018. Ένα σημαντικό θέμα το οποίο απασχολεί τα τελευταία χρόνια την ερευνητική κοινότητα είναι η μετανάστευση και συγκεκριμένα οι διάφοροι τομείς οι οποίοι επηρεάζονται από ή επηρεάζουν τα υποκείμενα (ντόπιους και μετανάστες) μιας χώρας. Ένα σημαντικό ερευνητικό πεδίο είναι ο ρόλος της τηλεόρασης στην ένταξη των μεταναστών στη χώρα υποδοχής, καθώς και η σχέση τους με αυτήν. Η παρούσα μελέτη εστιάζει στους μετανάστες χαμηλής κοινωνικο-οικονομικής θέσης, συμπεριλαμβανομένων και των προσφύγων, οι οποίοι κατοικούν στην Κύπρο. Το κύριο ερευνητικό ερώτημα αφορά τον τρόπο με τον οποίο οι μετανάστες προσλαμβάνουν το περιεχόμενο των τηλεοπτικών προγραμμάτων στην Κύπρο και συνάμα εξετάζεται ο βαθμός κατά τον οποίο οι μετανάστες παρακολουθούν τηλεοπτικά προγράμματα από κυπριακούς σταθμούς. Για την απάντηση των πιο πάνω ερωτημάτων υιοθετήθηκε μεικτή μεθοδολογία, δηλαδή ένας συνδυασμός ποσοτικής και ποιοτικής ανάλυσης.
Keywords: Μετανάστες; Τηλεοπτικά προγράμματα; Κύπρος; Πρόσληψη; Νοηματοδότηση; Δημοσιογραφική ηθική; Mentoring; Journalistic ethics; Immigrants; Television programs; Cyprus; Recruitment