Παράγοντες εκπαιδευτικότητας στα ηλεκτρονικά παιχνίδια - Βενέτης, Χαράλαμπος (My University, 2022)
Η πτυχιακή αυτή εργασία πραγματεύεται την εκπαιδευτικότητα στα ηλεκτρονικά παιχνίδια, συγκεκριμένα πόσο κάποια ευρέως διαδεδομένα παιχνίδια από την αγορά έχουν ή μπορούν να αποκτήσουν εκπαιδευτικό χαρακτήρα. Στην αρχή έγινε μια εκτενής έρευνα γενικά με τα παιχνίδια και το πως μπορούν να εκπληρώσουν έναν εκπαιδευτικό ρόλο στη σημερινή εποχή. Στη συνέχεια, από την έρευνα αυτή προέκυψαν ένας αριθμός παραγόντων, παράγοντες τους οποίους μπορούμε να ελέγξουμε για να καταλάβουμε μέχρι ένα σημείο πόσο εκπαιδευτικό χαρακτήρα έχει ένα παιχνίδι. Τέλος, με βάση αυτούς τους παράγοντες, ελέγχθηκε μία λίστα παιχνιδιών σχετικά με το πόσο πληρούν ή όχι τους παράγοντες αυτούς. Τα αποτελέσματα της έρευνας ήταν αρκετά ενδιαφέροντα, δεδομένου του ότι αυτά τα παιχνίδια δεν φτιάχτηκαν με απότερο σκοπό να έχουν εκπαιδευτικά στοιχεία, αλλά για να πουλήσουν αντίτυπα.
Keywords: Ηλεκτρονικά παιχνίδια; Εκπαιδευτικότητα; Εκπαίδευση; Εκπαιδευτικά πολυμέσα; Video games; Educationality; Education; Educational media