Η έκθεση του γυναικείου σώματος στην τηλεοπτική διαφήμιση στην Κύπρο - Καλλή, Ουρανία (Τμήμα Επικοινωνίας και Σπουδών Διαδικτύου, Σχολή Εφαρμοσμένων Τεχνών και Επικοινωνίας, Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, 2011)
Η παρούσα πτυχιακή εργασία με τίτλο «Η Έκθεση του γυναικείου σώματος στην τηλεοπτική διαφήμιση στην Κύπρο» εκπονήθηκε από την Ουρανία Καλλή, φοιτήτρια του η' εξαμήνου του Τμήματος ΕΣΔ του ΤΕΠΑΚ υπό την επίβλεψη Δρ. Αγγελικής Γαζη και ολοκληρώθηκε τον Μάιο του 2011.Καθημερινά ένα μεγάλο μέρος της ζωή μας βομβαρδίζεται συνεχώς από χιλιάδες διαφημίσεις.Στις περισσότερες διαφημίσεις που προβάλλονται από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης εμφανίζονται συχνά γυναίκες που είναι άγνωστες ή είναι δημοφιλείς στο κοινό λόγω του ότι βρίσκονται μπροστά στα φώτα της δημοσιότητας.Επίσης σε ένα μεγάλο μέρος των διαφημίσεων προβάλλονται οι γυναίκες και αρκετές φορές τα μέρη τους σώματος τους διαφημίζοντας διάφορα προϊόντα.Η συγκεκριμένη έρευνα μελετά την έκθεση του γυναικείου σώματος στην τηλεοπτική διαφήμιση στην Κύπρο.Ένα βασικό ερώτημα που καλείται να απαντηθεί μέσα από την έρευνα αυτή είναι αν η έκθεση του γυναικείου σώματος που προβάλλεται στις διαφημιστικά μηνύματα διαφοροποιείται σε σχέση με το περιεχόμενο του διαφημιστικού μηνύματος.Στα αποτελέσματα της συγκεκριμένης έρευνας θα απαντηθεί κυρίως το ερευνητικό ερώτημα που παρουσιάζεται πιο πάνω.Για την πραγματοποίηση της παρούσας έρευνας και συγκεκριμένα για την απεικόνιση του γυναικείου σώματος στην τηλεοπτική διαφήμιση έγινε ανάλυση περιεχομένου.Το δείγμα αποτελείται από 108 τηλεοπτικές διαφημίσεις που προβλήθηκαν το 2010 στην Κύπρο.
Keywords: Advertising; Women; Mass media; Human body; Women in art; Διαφήμιση; Γυναίκες; Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης; Ανθρώπινο σώμα; Γυναίκες στην τέχνη