Εκτεταμένη έκθεση σε υπεριώδη ακτινοβολία στην παιδική και εφηβική ηλικία και εμφάνιση μελανώματος - Σταύρου, Ελίνα (Τμήμα Νοσηλευτικής, Σχολή Επιστημών Υγείας, Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, 2012)
Οι βλαβερές επιδράσεις της παρατεταμένης έκθεσης στην ηλιακή ακτινοβολία αντανακλώνται στην αύξηση των περιπτώσεων καρκίνων του δέρματος και κακοήθους μελανώματος σε όλον τον κόσμο. Έρευνες, έχουν συσχέτισει θετικά την παρατεταμένη έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία κυρίως κατά την παιδική και εφηβική ηλικία με την εμφάνιση μελανώματος.
Keywords: Υπεριώδης ακτινοβολία; Παιδική ηλικία; Δέρμα--Καρκίνος; Εφηβεία; Μελάνωμα--Διάγνωση; Ultraviolet radiation; Childhood; Skin--Cancer; Adolescence; Melanoma--Diagnosis