Τρισδιάστατη οπτικοποίηση των χώρων της πανεπιστημιούπολης του ΤΕΠΑΚ - Χάρπα, Ανδρούλλα (My University, 2022)
Τα τελευταία χρόνια η χρήση της τρίτης διάστασης έχει εισβάλει για τα καλά στην ζωή μας σε αρκετούς τομείς. Ένας από τους κλάδους ο οποίος έχει εντάξει την τρίτη διάσταση στην καθημερινότητα του είναι ο κλάδος της Πολιτικής Μηχανικής. Μια από τις κύριες χρήσεις της είναι η τρισδιάστατη απεικόνιση κτηρίων. Σκοπός της παρούσας διατριβής είναι η εύρεση και παρουσίαση όλων των εγκαταστάσεων του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου οι οποίες βρίσκονται σε διάφορα σημεία στο κέντρο της Λεμεσού καθώς και γειτονικών κτηρίων, χώρων πρασίνου και χώρων στάθμευσης με την χρήση εξελιγμένων τεχνολογιών τρισδιάστατης απεικόνιση. Για την δημιουργία του τρισδιάστατου χάρτη του Πανεπιστημίου έγινε χρήση μιας σειράς τεχνολογιών οι οποίες βοήθησαν στην ανάκτηση και επεξεργασία των δεδομένων. Στην συνέχεια της διατριβής θα αναλυθούν όλες οι τεχνολογίες οι οποίες χρησιμοποιήθηκαν για να οδηγηθούμε στο τελικό αποτέλεσμα. Πιο συγκεκριμένα θα γίνει αναφορά στο Open Street Map, το 2gis, το Arcgis Pro καθώς και στο City Engine το οποίο έδωσε την τελική μορφή του χάρτη που θα παρουσιαστεί πιο κάτω.
Keywords: Τρισδιάστατος χάρτης; Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου; Χωρικά δεδομένα; Third dimension; Cyprus University of Technology