OVERALL ORGANIZATION AND SUPERVISION OF EVENT - Melanthiou, Yioula (My University, 2026)
https://www.cut.ac.cy/news/article/?contentId=560210 ΤΕΠΑΚ: Με επιτυχία διεξήχθη η εκδήλωση του Τμήματος Επικοινωνίας και Μάρκετινγκ για την Τεχνητή Νοημοσύνη Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρακολούθησαν όσοι και όσες συμμετείχαν στην εκδήλωση που διοργάνωσαν οι φοιτητές και φοιτήτριες του Τμήματος Επικοινωνίας και Μάρκετινγκ του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΤΕΠΑΚ), υπό την καθοδήγηση της Δρ. Γιούλας Μελανθιού, για την Τεχνητή Νοημοσύνη με θέμα «AI WAVE: RIDE INTO THE FUTURE». Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε, με επιτυχία, την Τετάρτη, 10 Απριλίου 2024, στις εγκαταστάσεις του ΤΕΠΑΚ, στη Λεμεσό, υπό την αιγίδα του Υφυπουργείου Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, παρουσιάστηκαν οι τελευταίες εξελίξεις στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης και οι σημαντικές δυνατότητες που προσφέρει στον άνθρωπο η επαναστατική αυτή τεχνολογία. Στόχος της εκδήλωσης ήταν, επίσης, η προώθηση του Ομίλου Νέων Τεχνολογιών του ΤΕΠΑΚ και η ενίσχυση της συνεργασίας ανάμεσα στα μέλη της φοιτητικής κοινότητας και των επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στον συγκεκριμένο κλάδο. Κύριος ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο Καθηγητής και Αντιπρύτανης Έρευνας και Καινοτομίας του Πανεπιστημίου Νεάπολης, Δρ Σάββας Χατζηχριστοφή, εξέχων ερευνητής Τεχνητής Νοημοσύνης, ο οποίος ανέπτυξε τη σημασία και τον ρόλο της τεχνητής νοημοσύνης στην κοινωνία του μέλλοντος. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε πάνελ συζήτησης στο οποίο συμμετείχαν, πέραν του Δρος Σάββα Χατζηχριστοφή, ο Δρ Σωτήριος Χατζής, Αναπληρωτής Καθηγητής και Πρόεδρος του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής του ΤΕΠΑΚ και ο Δρ Άγγελος Βούλδης, Ειδικός Επιστήμονας στο Τμήμα Διοίκησης Τουρισμού και Φιλοξενίας του ΤΕΠΑΚ. Η συζήτηση επικεντρώθηκε στις εφαρμογές και τις ηθικές διαστάσεις της τεχνητής νοημοσύνης. Οι συμμετέχοντες και συμμετέχουσες είχαν, επίσης, την ευκαιρία να υποβάλουν ερωτήσεις και να εμπλακούν σε διάλογο με τους ομιλητές. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με δεξίωση.