Στάσεις και συμπεριφορές νοσηλευτών και φοιτητών νοσηλευτικής σε σχέση με το στιγματισμό ασθενών με HIV - Μιλτιάδους, Γιώργος (Τμήμα Νοσηλευτικής, Σχολή Επιστημών Υγείας, Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, 2012)
Η ραγδαία ανάπτυξη της τεχνολογίας βοήθησε αρκετά στην καταπολέμηση διαφόρων ασθενειών και ιών. Παρ’ όλα αυτά δεν κατέστη δυνατόν να βρεθεί μέχρι στιγμής το φάρμακο για τον HIV. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα άτομα τα οποία έχουν προσβληθεί από τον ιό να στιγματίζονται τόσο από τον κοινωνικό τους περίγυρο όσο και από το νοσηλευτικό προσωπικό συμπεριλαμβανομένων και των φοιτητών νοσηλευτικής. Πρέπει, λοιπόν, τα άτομα που ζουν με HIV να δέχονται επαρκής φροντίδα. Αυτό μπορεί να γίνει εφικτό με την παροχή φροντίδας από έμπειρο προσωπικό, ικανό να αντιμετωπίσει τους ασθενείς χωρίς στιγματισμό και προκατάληψη. Τέλος, επιβάλλεται οι νοσηλευτές και φοιτητές νοσηλευτικής να έχουν θετική στάση απέναντι στα άτομα με HIV, έτσι ώστε τα άτομα αυτά να μην περιθωριοποιούνται.
Keywords: Νοσηλευτές και νοσηλευτική; Σύνδρομο Επίκτητης Ανοσοανεπάρκειας(Νόσος)--Ασθενείς; Nurses and nursing; AIDS(Disease)--Patients