Ανάλυση μεταλλικών κατασκευών - Αντωνίου, Νεόφυτος (Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών και Μηχανικών Γεωπληροφορικής, Σχολή Μηχανικής και Τεχνολογίας, Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, 2018)
Οι μεταλλικές κατασκευές είναι ένας από τους πιο δημοφιλές τρόπους κατασκευής τα τελευταία χρόνια. Τα πλεονεκτήματα της χρήσης τους δικαιολογούνται από τις ιδιότητες και την αναλογία βάρους – αντοχής. Σε αυτή την μελέτη δύο κατασκευές με την ίδια κάτοψη αλλά με διαφορετικό αριθμό ορόφων αναλυθηκαν ώστε να συγκριθούν τα αποτελέσματα της σεισμικής ανάλυσης και πως το ύψος και η δυσκαμψία της κατασκευής επηρεάζουν τα αποτελέσματα. Στην μια κατεύθυνση το πλαίσιο ήταν οριζόντια αμετάθετο και στην άλλη κατεύθυνση πλαίσιο μεταφορά ροπής. Επιπλέον, έγινε σύγκριση των συνδυασμών των αποτελεσμάτων της ιδιομορφικής ανάλυση, μεταξύ των μεθόδων πλήρες τετραγωνικός συνδυασμός, ρίζας του αθροίσματος των τετραγώνων και των φορτίσεων IMR που εξάγονται από το πρόγραμμα STAAD.Pro V8i.
Keywords: Ανάλυση; Μεταλλικές κατασκευές