Η Θηριάνθρωπος - Αχιλλίδου, Βίκυ (My University, 2023)
Στο παρών κείμενο γίνεται η ανάλυση του ζωγραφικού έργου με τον τίτλο Η Θηριάνθρωπος και με ποια θέματα καταπιάνεται. Στην εισαγωγή γίνεται περιγραφή του έργου και θίγονται θέματα όπως η οργή, η θυληκότητα και το ζωώδες στοιχείο. Αναλύεται το αίσθημα της οργής, αλλά και το πώς καταπιέζεται αυτό το συναίσθημα στο κοινωνικό πλαίσιο κατά την πάροδο των χρόνων. Στην συνέχεια υπογραμμίζονται τα οφέλη αυτού του συναισθήματος σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο. Επιπρόσθετα γίνεται ανάλυση της γυναικείας οργής, και πώς εμφανίζεται στα έργα δύο γυναικών εικαστικών δημιουργών. Μετέπειτα, γίνεται ανάλυση της φιγούρας του λύκου ως σύμβολο στη μυθολογία και την ιστορία. Επίσης, τονίζεται η διαδικασία που λαμβάνει χώρο πριν, μετά και κάτα την διάρκεια του εικαστικού έργου. Αργότερα, αυτή η διαδικασία συσχετίζεται με την θεωρία becoming-animal,η οποία εμφανίζεται στη θεωρία των Deleuze και Guattari που αναλύεται απο τον Timothy Bourns το 2021.
Keywords: οργή; Θηριάνθρωπος; θυληκότητα; ζώο; λύκος; becoming-animal