Πειραματική διερεύνηση Κυπριακών δομικών υλικών για την ανάπτυξη αυτοσυμπυκνούμενου σκυροδέματος - Τσατσάκης, Νικόλαος (Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών και Μηχανικών Γεωπληροφορικής, Σχολή Μηχανικής και Τεχνολογίας, Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, 2013)
Το αυτοσυμπυκνούμενο σκυρόδεμα είναι ένας νέος τύπος σκυροδέματος ο οποίος εμφανιζει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και πολλές διαφορές, έναντι του συμβατικού, όσον αφορα τη ρεολογική του συμπεριφορά. Η ρεολογική συμπεριφορά του μείγαμτος μεταφράζεται ως η εργασιμότητα, η οποία είναι η ιδιότητα η οποία χαρακτηρίζει, το πόσο εύκολα γίνεται η ανάμιξη, ο χειρισμός καθώς και η διάστρωση του σκυροδέματος κατά τη νωπή φάση. Το αυτοσυμπυκνούμενο σκυρόδεμα διακρίνεται για την πολύ καλή εραγσιμοτήτα που διαθέτει. Στην παρούσα εργασία, εξετάζεται κατά πόσο μπορεί να επιτευχθεί το αυτοσυμπυκνούμενο σκυρόδεμα με την χρήση Κυπριακών υλικών που να διατηρεί ολές τις προδιαγραφές που απαιτούνται για το νωπό και του σκληρημένο αυτοσυμπυκνούμενο σκυροδέμα. Έπειτα απο δοκιμές, μετρήσεις και την προσεχτική αξιολόγηση των αποτελεσμάτων παρατηρούμε ότι είναι δυνατή η παρασκευή αυτοσυμπυκνούμενο σκυροδέματος με τα υλικά της Κύπρου, που να πληροί όλες τις προδιαγραφές.
Keywords: Σκυρόδεμα