Μαθηματική Μοντελοποίηση και Φυσική Ερμηνεία Θερμοδυναμικού Αυθόρμητου Συστήματος - Παναγή, Δημήτρης (My University, 2023)
Έχει επινοηθεί ο τρόπος να προσομοιώνεται μια αυθόρμητη διαδικασία ιδανικού αερίου και να αντιστοιχείται με μια φανταστική αντιστρεπτή διαδικασία επι της επιφάνειας ισορροπίας. Το αποτέλεσμα είναι να μπορεί να προβλέπεται ελεγχόμενα η Πίεση η Θερμοκρασία ο Όγκος και η Παραγωγή Θερμότητας on a per snapshot basis, ή για οποιαδήποτε ενδιάμεση κατάσταση, μέχρι το σύστημα να φτάνει από μόνο του σε ισορροπία. Η μεθοδολογία έχει εφαρμοστεί σε αυθόρμητη αδιαβατική διαδικασία στην παρουσία έργου, ενώ μπορεί να εφαρμοστεί και στην παρουσία μηδενικής αντίστασης. Επιπρόσθετα έχει γίνει και η προσομοίωση σε θερμική επαφή σταθερής Πίεσης καθώς επίσης έχει κατανοηθεί και ο τρόπος προσέγγισης όταν η αυθόρμητη διαδικασία είναι ισόθερμη και όπως αυτή αποκρυσταλλώνεται μέσα από το πείραμα του Joule.
Keywords: Προσομοίωση; αυθόρμητη διαδικασία; παραγωγή θερμότητας; παραγωγή θερμότητας κατά την διάρκεια; υποβάθμιση μηχανικής ενέργειας; αδιαβατική εκτόνωση; Simulation; irreversible process; spontaneous process; heat production; heat degradation; heat degradation during process; degradation of mechanical energy; adiabatic expansion