Σχεδιασμός ασφαλτομιγμάτων - Γιάγκου, Χριστόδουλος (Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών και Μηχανικών Γεωπληροφορικής, Σχολή Μηχανικής και Τεχνολογίας, Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, 2013)
Αντικείμενο της πτυχιακής αυτής εργασίας είναι η μελέτη του σχεδιασμού ασφαλτομίγματος. Ο στόχος της παρούσας έρευνας είναι η μελέτη της υπάρχουσας γνώσης σχετικά με τις ιδιότητες των συναποτελούντων υλικών (εστιάσαμε στα κύρια συστατικά υλικά την άσφαλτο, τα αδρανή και το ποσοστό κενών) και πώς αυτές επηρεάζουν το τελικό σχεδιασμό του ασφαλτομίγματος. Αρχικά λοιπόν η έρευνα έθεσε ως βασική παράμετρο την ανάλυση των βασικών συστατικών στοιχείων του ασφαλτομίγματος και στη συνέχεια μελετήθηκε το τελικό παραχθέν προϊόν, το ασφαλτόμιγμα. Σε αυτό το σημείο έγινε αναφορά στους διάφορους τύπους ασφαλτομιγμάτων όσο και στις μηχανικές ιδιότητες του ασφαλτομίγματος γενικά. Επίσης αναλύθηκαν οι γενικοί παράγοντες που επηρεάζουν το σχεδιασμό και κατασκευή οδοστρώματος, ενώ αναλύθηκαν διεξοδικά οι μέθοδοι σχεδιασμού Μarshall και η μέθοδος σχεδιασμού των Δημοσίων Έργων.
Keywords: Αsphaltic; Ασφαλτόμιγμα