Eτοιμασία δελτίου ποσοτήτων με τη χρήση λογισμικού προγράμματος - Κυριάκου, Χρυστάλλα (My University, 2012)
Στο Δελτίο Ποσοτήτων περιγράφονται και μετρούνται αναλυτικά οι διάφορες οικοδομικές εργασίες γα την κοστολόγηση μας κατασκευής, αλλά και για την παροχή πληροφοριών σχετικών τόσο με τη περιγραφή όσο και με την ποσοτικοποίηση των εργασιών ενός έργου. Στην πτυχιακή εργασία παρουσιάζονται αναλυτικά οι περιγραφές και οι μετρήσεις των οικοδομικών εργασιών μας κατοικίας στην περιοχή Στροβόλου, η οποία αποτελείται από υπόγειο, ισόγειο και πρώτο όροφο. Εφόσον μελετήθηκαν τα σχέδια, έγιναν ξεχωριστές μετρήσει γα την κάθε εργασία, ξεκινώντας από τι εκσκαφές/ επιχωματώσει, το σκυρόδεμα, τον ξυλότυπο, τον οπλισμό και συνεχίζοντας με την τοιχοποιία, τα επιχρίσματα, τα μπογατίσματα και τα πατώματα. Ακολούθως υπολογίστηκαν οι μεταλλικές κατασκευές, τα αλουμίνια, οι ξυλουργικές εργασίες, η στέγη, οι επενδύσει, οι εξωτερικές εργασίες, οι μονώσει και οι αποχετεύσει. Ακολούθως τα τελικά ποσά των μετρήσεων μεταφέρονταν στο Δελτίο Ποσοτήτων, όπου εκεί θα κοστολογηθούν οι εργασίες. Το Δελτίο Ποσοτήτων περιελάμβανε, επίσης, τα Προκαταρκτικά, τα Προκαθορισμένα Ποσά, τα Ποσά Προνοίας και τον Συντονισμό των Υπεργολάβων. Τελικός στόχος του Δελτίου Ποσοτήτων είναι να εξάγει μα συνολική τιμή γα την κοστολόγηση της κατασκευής.
Keywords: Bulletin; Software; Δελτίο; Λογισμικό