Ποιοτική Νοσηλευτική Φροντίδα: Μία Επιλεκτική Βιβλιογραφική Επισκόπηση των Ερµηνειών Ασθενών και Νοσηλευτών - Charalambous, Andreas; Papadopoulos, Irena Rena; Beadsmoore, Alan (My University, 2008)
Τι είναι ήδη γνωστό για το θέµα • Η ποιοτική νοσηλευτική φροντίδα είναι µια έννοια που προσέλκυσε το ενδιαφέρον των επαγγελµατιών νοσηλευτών σε όλο τον κόσµο. • Η ποιοτική νοσηλευτική φροντίδα είναι µια πολυδιάστατη έννοια που είναι δύσκολο να καθοριστεί ή να γίνει αντικείµενο µέτρησης. • Οι ασθενείς και οι νοσηλευτές ερµηνεύουν µε διαφορετικές έννοιες την ποιοτική νοσηλευτική φροντίδα. Τι προσθέτει αυτό το άρθρο • Παρά τις διαφορετικές αντιλήψεις µεταξύ των νοσηλευτών και των ασθενών δύο πτυχές της φροντίδας βρέθηκαν κοινές, η φροντίδα από ικανούς νοσηλευτές και η κάλυψη των αναγκών του ασθενή. • Συνεισφέρει στη συζήτηση περί ποιοτικής νοσηλευτικής φροντίδας και τροφοδοτεί την ανησυχία για τη σαφήνεια, και την ακρίβεια σε σχέση µε τη σύλληψη του όρου. • Η ποιοτική νοσηλευτική φροντίδα είναι ένας συγκεκριµένος όρος πλαισίου, που σηµαίνει ότι πολλές µεταβλητές που προέρχονται από ικανοποιητικούς παράγοντες επηρεάζουν τον τρόπο που οι ασθενείς και οι νοσηλευτές αντιλαµβάνονται την ποιότητα.
Keywords: Ασθενής; Νοσηλευτές; Ποιοτική νοσηλευτική φροντίδα