Διακρίσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης - Αρέστη, Τώνια (Τμήμα Πολυμέσων και Γραφικών Τεχνών, Σχολή Καλώς και Εφαρμοσμένων Τεχνών, Τεχνολογικό Πανπιεστήμιο Κύπρου, 2019)
Η τεχνολογία και κυρίως η χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης ή αλλιώς social media, έχει αναπτυχθεί σε μεγάλο βαθμό στις μέρες μας και αποτελούν ένα μεγάλο κομμάτι της καθημερινότητάς μας. Οι χρήστες μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μπορούν να δημοσιεύουν και ανταλλάζουν πληροφορίες, εικόνες και βίντεο. Επίσης έχουν την δυνατότητα να σχολιάζουν τις αναρτήσεις αυτές είτε θετικά είτε αρνητικά. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, κάποιες φορές, την πρόκληση διακρίσεων. Η μελέτη αυτή έχει ως σκοπό να ερευνήσει τις διακρίσεις (θρησκευτική, σεξιστικές, φυλετικές κ.α.) στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Συγκεκριμένα θα διερευνηθεί ο λόγος για τον οποίο ο θύτης κάνει διακρίσεις και ο τρόπος σκέψης του. Επιπλέον θα παρουσιαστεί και ο τρόπος σκέψης του θύματος και πως αντιμετωπίζει της διακρίσεις που γίνονται εναντίον του.
Keywords: Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης; Διακρίσεις