Μακροχρόνια χρήση κινητού τηλεφώνου και ανάπτυξη όγκων εγκεφάλου - Ευθυμίου, Χρίστος (Τμήμα Νοσηλευτικής, Σχολή Επιστημών Υγείας, Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, 2012)
Η έκθεση σε ηλεκτρομαγνητικά κύματα που εκπέμπονται από τα κινητά τηλέφωνα έχει γίνει καθημερινό φαινόμενο στην σημερινή κοινωνία. Η κατακόρυφη αύξηση στην χρήση κινητών έχει εγείρει ανησυχίες σχετικά με την πιθανότητα ανάπτυξης όγκων στο κεντρικό νευρικό σύστημα.
Keywords: Κινητά τηλέφωνα--Υγεία; Καρκινογένεση; Εγκέφαλος--Καρκίνος; Cell phones--Health aspects; Carcinogenesis; Brain--Cancer