Included in the top 2% of scholars globally from all research fields (Ioannidis, John P.A. (2023), “October 2023 data-update for "Updated science-wide author databases of standardized citation indicators") - Christofi, Michael (My University, 2026)
Έχω συμπεριληφθεί στη λίστα με τους/τις κορυφαίους επιστήμονες παγκοσμίως καθ’ όλη τη διάρκεια της ακαδημαϊκής σταδιοδρομίας τους, σύμφωνα με τις επικαιροποιημένες λίστες Οκτωβρίου 2023. Source: (Ioannidis, John P.A. (2023), “October 2023 data-update for "Updated science-wide author databases of standardized citation indicators"). Δημοσιεύθηκαν πρόσφατα οι ανανεωμένες, με στοιχεία μέχρι το τέλος 2022, λίστες με τίτλο "Updated science-wide author databases of standardized citation indicators" («Επιστημονικά Επικαιροποιημένες βάσεις δεδομένων τυποποιημένων δεικτών παραπομπών») October 2023 data-update for "Updated science-wide author databases of standardized citation indicators" - Elsevier BV (digitalcommonsdata.com), οι οποίες περιλαμβάνουν τους/τις κορυφαίους επιστήμονες/ερευνητές παγκοσμίως, από όλα τα επιστημονικά πεδία, καθώς και το 2% των κορυφαίων ερευνητών/τριών του επιστημονικού τους υποπεδίου, που έχουν δημοσιεύσει τουλάχιστον πέντε άρθρα. Οι λίστες αυτές δημιουργούνται στο Πανεπιστήμιο Stanford των Ηνωμένων Πολιτειών από την ομάδα του Καθηγητή Γιάννη Ιωαννίδη (John P.A. Ioannides), χρησιμοποιώντας τη βάση δεδομένων Scopus. Οι συμπεριληφθέντες/είσες επελέγησαν με χρήση διαφόρων αντικειμενικών κριτηρίων όπως τον αντίκτυπο στο σύνολο των πρωτότυπων επιστημονικών εργασιών που δημοσιεύονται ανά τον κόσμο μέσω ετεροαναφορών ή μέσω του συντελεστή αντίκτυπου (impact factor) του περιοδικού των δημοσιεύσεων, τον αριθμό άρθρων ως πρώτο όνομα, μονογραφίες, κ.λπ. Οι λίστες ανακοινώνονται ετησίως και αξιολογούν την επίδοση των ακαδημαϊκών παγκοσμίως σε σχέση με τα ερευνητικά τους αποτελέσματα και τις ετεροαναφορές στις δημοσιεύσεις τους, ταξινομώντας τους σε 22 επιστημονικά πεδία και 174 υποπεδία. Link: https://www.cut.ac.cy/news/article/?languageId=100&contentId=536640
Keywords: Social sciences