Καμπάνια Κοινωνικής Ευαισθητοποίησης για την Κλιματική Αλλαγή - Μιλτιάδους, Ελένη (My University, 2022)
Με τη πάροδο του χρόνου, το φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής, γίνεται ολοένα και πιο έντονο. Η απουσία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης ίσως να είναι ένας από τους λόγους που το φαινόμενο επιδεινώνεται. Αυτό οδήγησε την γράφουσα, στο σχεδιασμό και την ανάπτυξη καμπάνιας γύρω από το πρόβλημα κλιματική αλλαγή. Στόχος της καμπάνιας, είναι μέσα από την οπτική απεικόνιση γεγονότων, να προβληματίσει και να ευαισθητοποιήσει το νεαρό κοινό προς το πρόβλημα. Για την ολοκλήρωση της καμπάνιας αυτής, εκτελέστηκαν δραστηριότητες όπως η βιβλιογραφική ανασκόπηση, όπου η γράφουσα μελέτησε το θέμα «κλιματική αλλαγή» και μελέτησε σχετικές καμπάνιες που είδη υπάρχουν. Η μεθοδολογία που επιλέχτηκε είναι η έρευνα δράσης. Η συλλογή δεδομένων έγινε από άτομα ηλικίας 18-25 ετών, με δύο διαφορετικές μεθόδους/εργαλεία, τις ημιδομημένες συνεντεύξεις και τα ερωτηματολόγια. Μέσα από τους δύο κύκλους αξιολογήσης των εφαρμογών της καμπάνιας, η ερευνήτρια συγκέντρωσε σημαντικές πληροφορίες, συμπεράσματα και μελλοντικές εισηγήσεις για βελτίωση της καμπάνιας.
Keywords: Καμπάνια; Κλιματική Αλλαγή; Παγκόσμια υπερθέρμανση; Λιώσιμο Πάγων; Κύπρος; Campaign; Climate Change; Global Warming; Ice Melting; Cyprus