Σχεδιασμός και κατασκευή τρισδιάστατου εκτυπωτή - Ευριπίδου, Μικαέλλα (My University, 2023)
Η παρούσα πτυχιακή εργασία εξετάζει τη βελτιστοποίηση τρισδιάστατου εκτυπωτή χαμηλού κόστους και τη κατασκευή του. Αρχικά γίνεται αναφορά στις κατηγορίες και τεχνολογίες των τρισδιάστατων εκτυπωτών που υπάρχουν ήδη , δίνοντας έμφαση στη μέθοδο Fused Deposition Modeling. Στη συνέχεια , αναφέρονται τα στάδια για τη δημιουργία ενός τρισδιάστατου εκτυπωτή βασισμένη στη μέθοδο Fused Deposition Modeling , χρησιμοποιώντας εξαρτήματα και τεχνικές οι οποίες θα βοηθήσουν στη μέγιστη βελτίωση των φτηνών τρισδιάστατων εκτυπωτών. Μετά από τη κατασκευή του τρισδιάστατου εκτυπωτή , ακολουθεί η εκτέλεση ενός πειράματος δοκιμής για να διαπιστώσουμε ότι η κατασκευή λειτουργεί ορθά. Μετέπειτα έγιναν διάφορες δοκιμές και παρουσιαστήκαν τυχόν σφάλματα που προέκυψαν κατά τη διάρκεια της διαδικασίας. Τέλος , παρουσιάζονται διάφοροί τρόποι βελτίωσης του τρισδιάστατου εκτυπωτή καθώς και τα αποτελέσματα που προέκυψαν.
Keywords: Κατασκευή τρισδιάστατου εκτυπωτή; Υδρόψυξη; Κατηγορίες προσθετικής κατασκευής; Construction of a 3D printer; Water cooling; Additive Manufacturing; FDM