Σχεδιασμός και δημιουργία εφαρμογής για το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου - Γεωργιάδης, Παναγιώτης (Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής, Σχολή Μηχανικής και Τεχνολογίας, Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, 2016)
Ο σκοπός αυτής της πτυχιακής εργασίας είναι η δημιουργία μιας εφαρμογής για το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, η οποία θα προσφέρει πληροφορίες που αφορούν το πανεπιστήμιο σε νεοεισερχόμενους φοιτητές αλλά και σε τελειόφοιτους μαθητές Λυκείων και Τεχνικών σχολών. Ο στόχος της εφαρμογής αυτής είναι να πείσει κυρίως τους τελειόφοιτους μαθητές να επιλέξουν το Τεπακ ως το μέρος για την συνέχιση της ακαδημαϊκής τους καριέρας. Αυτό θα γίνεται μέσω της παρουσίασης βασικών πληροφοριών που αφορούν το πανεπιστήμιο, τα διάφορα τμήματα του και τις διάφορες του υπηρεσίες (εστιατόριο, γυμναστήριο κλπ.). Επίσης μέσω αυτής της εφαρμογής ο χρήστης θα μπορεί να δει διάφορες φωτογραφίες κτηρίων, αιθουσών και εργαστηρίων του πανεπιστημίου , αλλά και χάρτες που υποδεικνύουν τις τοποθεσίες των διαφόρων αυτών κτηρίων. Η εφαρμογή αποφασίστηκε να υλοποιηθεί σε μορφή ιστοσελίδας, καθώς στην σύγχρονη εποχή η χρήση των ιστοσελίδων αλλά και γενικά του διαδικτύου αποτελούν μια πολύ αποτελεσματική μορφή παρουσίασης δεδομένων και πληροφοριών. Μελετήθηκαν σύγχρονοι τρόποι σχεδιασμού μιας ιστοσελίδας και το πως μπορεί η περιήγηση σε αυτή και η αναζήτηση των πληροφοριών να γίνεται με μια διαδικασία εύκολη, απλή και γρήγορη για τον χρήστη. Για την υλοποίηση αυτής της ιστοσελίδας χρησιμοποιήθηκαν οι γλώσσες προγραμματισμού και τεχνολογίες ιστού HTML5, CSS3, JavaScript, το περιβάλλον εργασίας Bootstrap, αλλά και το εργαλείο κατασκευής λογισμικών NetBeans.
Keywords: Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου; Ιστοσελίδα; Διαδίκτυο; Τεχνολογίες ιστού; Σχεδίαση; Cyprus University of Technology; Website; Internet; Web development technologies; Web design