Μητρικός θηλασμός και γνωστική ανάπτυξη μέχρι και 10 χρόνων - Πέτρου, Κεντούλλα (Τμήμα Νοσηλευτικής, Σχολή Επιστημών Υγείας, Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, 2012)
Ο μητρικός θηλασμός έχει αναγνωριστεί για τα πολλαπλά οφέλη στη υγεία των παιδιών. Ωστόσο, ο ρόλος του ως προς την ανάπτυξη των γνωστικών δεξιοτήτων είναι αμφιλεγόμενος. Επομένως, θεωρείται απαραίτητη η διευκρίνηση των παραγόντων που επηρεάζουν την ανάπτυξη των γνωστικών δεξιοτήτων.
Keywords: Θηλασμός; Μητρικό γάλα; Βρέφη--Ανάπτυξη; Breastfeeding; Breast milk; Infants--Development