Η πολιτιστική χαρτογράφηση της Λεμεσού - Στρατή, Σταυρούλα (Τμήμα Πολυμέσων και Γραφικών Τεχνών,Σχολή Καλών και Εφαρμοσμένων Τεχνών,Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, 2013)
Η παρούσα πτυχιακή μελέτη αφορά την Πολιτιστική Χαρτογράφηση των Πολιτιστικών Φορέων της Λεμεσού. Βασικός στόχος της μελέτης αυτής είναι η δημιουργία ενός διαδικτυακού χάρτη, o οποίος προορίζεται για να αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Συντονιστικού Συμβουλίου Πολιτιστικών Φορέων Λεμεσού. Η μελέτη χωρίζεται σε τρείς φάσεις. Στην πρώτη φάση, γίνεται μια ιστορική αναδρομή με πληροφορίες για την αφετηρία και την εξέλιξη της χαρτογραφίας. Στη συνέχεια, ακολουθεί αναφορά στα Γεωγραφικά Συστήματα Πληροφορίας σε σχέση με την έντυπη χαρτογραφία και ακολούθως στην Πολιτιστική Χαρτογράφηση. Η ολοκλήρωση της φάσης αυτής έρχεται με την ανάλυση της μεθοδολογίας και των βημάτων που ακολουθήσαμε για την ανάπτυξη και την υλοποίηση του χάρτη. Η δεύτερη φάση, αρχίζει με την ανάλυση υφιστάμενων διαδικτυακών χαρτογραφήσεων ως προς την προσβασιμότητα, την εργονομικότητα, τη λογική παρουσίαση και την εύκολη κατανόηση των πληροφοριών. Στην ανάλυση λήφθηκαν υπόψη οι ανάγκες του Συντονιστικού Συμβουλίου Πολιτιστικών Φορέων Λεμεσού και του εισηγητή της πολιτιστικής χαρτογράφησης της Λεμεσού κύριου Nenad Bogdanovitvh. Τέλος, γίνεται μια λεπτομερής αναφορά για τα βήματα που ακολουθήσαμε ως προς την ανάπτυξη και την υλοποίηση του διαδικτυακού μας χάρτη. Στην τρίτη και τελευταία φάση, γίνεται η αξιολόγηση του χάρτη με ερωτηματολόγια που απευθύνονται σε χρήστες όλων των ηλικιών και στα μέλη του ΣΣΠΦΛ. Στόχος του ερωτηματολογίου είναι να ελέγξουμε κατά πόσον επιτεύχθηκε ο στόχος μας, δηλαδή οι πληροφορίες να είναι ξεκάθαρες, προσβάσιμες και το αποτέλεσμα αισθητικά ωραίο. Η παρούσα μελέτη ολοκληρώνεται με τις αλλαγές οι οποίες χρειάστηκε να γίνουν στο χάρτη και ακολουθεί η ανάρτηση του στην ιστοσελίδα του ΣΣΠΦΛ.
Keywords: Cultural mapping; Limassol