Σχεδιασμός αφισών για την πρόληψη του εθισμού στον διαδικτυακό τζόγο - Καπνίση, Αργυρώ (My University, 2024)
Η πτυχιακή εργασία επικεντρώνεται στο σχεδιασμό σειράς αφισών ως εργαλείων για την πρόληψη του εθισμού στον διαδικτυακό τζόγο. Εξετάζει τον τρόπο με τον οποίο, οι αφίσες θα μπορούσαν να επηρεάσουν την αντίληψη, την συμπεριφορά και την στάση ενάντια του διαδικτυακού τζόγου. Στόχος της έρευνας είναι να εξετάσει τον τρόπο με τον οποίο οι αφίσες επηρεάζουν αρνητικά την ανάπτυξη εθισμού στον διαδικτυακό τζόγο και να προτείνει μέτρα πρόληψης και ευαισθητοποίησης. Αναφέρεται σε ορισμούς του εθισμού, του τζόγου και του διαδικτυακού τζόγου. Έπειτα, αναφέρει ποια άτομα εθίζονται περισσότερο στον διαδικτυακό τζόγο και ποια είναι τα αρνητικά συμπτώματα που προκαλεί. Μελετά τις στρατηγικές διαφήμισης που χρησιμοποιούνται, και προτείνει σχέδια επικοινωνίας που εστιάζουν στην ενημέρωση, εκπαίδευση και ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με τους κινδύνους του διαδικτυακού τζόγου. Στο δεύτερο μέρος, σχεδιάζονται και αξιολογούνται οι αφίσες, όπου σε κάθε μια από αυτές, περιλαμβάνει οπτικό υλικό, δηλαδή τα αντικείμενα που χρησιμοποιούν στον τζόγο για να αναδείξουν τα αρνητικά αποτελέσματα που προκαλεί ο εθισμός στο διαδικτυακό τζόγο.
Keywords: εθισμός; Διαδικτυακός τζόγος; αφίσες; Online gambling; addiction; posters