Η διερεύνηση των αντιλήψεων, των πρακτικών και των εμποδίων των σχολικών νοσηλευτών, για την αντιμετώπιση της παιδικής παχυσαρκίας - Ευστρατίου, Αγγελική (Τμήμα Νοσηλευτικής, Σχολή Επιστημών Υγείας, Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, 2012)
Τα ποσοστά της παιδικής παχυσαρκίας έχουν αυξηθεί σε ένα ανησυχητικό ποσοστό. Οι Σχολικοί Νοσηλευτές (ΣΝ) ως υπεύθυνοι και αρμόδιοι να παρέχουν συμβουλές στα παιδιά αλλά και στις οικογένειές τους λαμβάνουν ενεργό ρόλο στην πρόληψη και θεραπεία της παιδικής παχυσαρκίας και είναι ικανοί να παρέχουν μέσα για την πληροφόρηση και διδασκαλία των παιδιών για σωστή διατροφή με αποτέλεσμα την καλύτερη ποιότητα ζωής.
Keywords: Παιδική παχυσαρκία; Υπερβαρα παιδιά; Νοσηλευτική; Νοσηλευτές; Obesity in children; Overweight children; Nursing; Nurses