Συντήρηση οδοστρωμάτων - Μαρνέρου, Μαρία (My University, 2022)
Ως κύρια συντήρηση των στοιχείων του οδοστρώματος ορίζεται το σύνολο των παραβάσεων που έχουν σκοπό την πλήρη αποκατάσταση της δομικής και ποιοτικής του κατάστασης. Αποτελούνται από μικρής ή μεγάλης έκτασης εργασίες, όπως για παράδειγμα αποκατάστασης, βελτίωσης και επισκευής του οδοστρώματος. Περιληπτικά οι εργασίες της συντήρησης αφορούν: Α) Εργασίες στοιχειώδους συντήρησης Εύκαμπτων Οδοστρωμάτων Β) Εργασίες συντήρησης μεγάλης έκτασης Εύκαμπτων Οδοστρωμάτων Γ) Εργασίες σε τεχνικά έργα Εύκαμπτων Οδοστρωμάτων Οι εργασίες αυτές έχουν τον ίδιο σκοπό, την αποκατάσταση ζημιών κυρίως στα οδοστρώματα, στην κάθετη και οριζόντια σήμανση και σε διάφορα τεχνικά έργα στα οποία στηρίζεται η Οδός. Εν τούτοις μπορεί να είναι πρανή, αντιπλημμυρικά έργα, καθαρισμοί, διαγραμμίσεις, στηθαία ασφάλειας, αλλά και οποιαδήποτε άλλη ζημιά η οποία επηρεάζει άμεσα ή έμμεσα την ορθή λειτουργία, την ασφάλεια και την αξιοπιστία της οδού. Η παρόν διατριβή θα ασχοληθεί με όλα τα παραπάνω είδη συντήρησης. Ακολούθως θα δίνονται παραδείγματα προβλημάτων από το πεδίο και ταυτόχρονα θα δίνονται πιθανές λύσεις για κάθε πρόβλημα.
Keywords: Εύκαμπτο οδόστρωμα; Δύσκαμπτο οδόστρωμα; Συντήρηση οδοστρωμάτων; Ρωγμές; Αποσύνθεση; Αποσάρθρωση; Συντήρηση γεφυρών; Flexible Roads