Ανάπτυξη Καναλιού στην πλατφόρμα YouTube, με σκοπό την προώθηση της Κυπριακής Κουλτούρας, Τέχνης και Ιστορίας - Καρατζάς, Νικόλας (Τμήμα Πολυμέσων Και Γραφικών Τεχνών, Σχολή καλών και εφαρμοσμένων τεχνών, Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, 2019)
Η πτυχιακή εργασία περιλαμβάνει την σταδιακή μελέτη και δημιουργία καναλιού στην διαδικτυακή πλατφόρμα του YouTube. Η μέχρι τώρα παρουσία καναλιών με θεματική στην προώθησης της κυπριακής κουλτούρας και τέχνης στο Κυπριακό κοινό υπολείπεται από την διαδικτυακή δράση στην πλατφόρμα του YouTube. Με αφορμή την απουσία παρόμοιων καναλιών στην πλατφόρμα , η πτυχιακή εργασία έχει άμεσο στόχο την δημιουργία αρχείου και καλλιτεχνικών βίντεο για την άμεση προώθηση της ζωής και τέχνης του νησιού. Η πλατφόρμα θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ψυχαγωγικό κανάλι, ενώ ταυτόχρονα θα αποτελεί και τρόπο αρχειοθέτησης, αλλά και κανάλι πειραματισμού καλλιτεχνών με τα Κυπριακά δρώμενα. Το κανάλι και οι μικρές παραγωγές βιντεογράφησης αφορούν ζητήματα γύρω από τον χώρο του θεάτρου, της μουσικής, των τεχνών, περιβαλλοντικών ζητημάτων, της μόδας και της κουλτούρας γενικότερα, ενώ επίσης περιλαμβάνει ντοκουμενταριστικά γεγονότα, συνεντεύξεις, κοινωνικά πειράματα και βίντεο προώθησης ιδεολογιών και ενημέρωσης για διάφορα κοινωνικά ζητήματα. Σε πρώτο στάδιο πραγματοποιήθηκε βιβλιογραφική ανασκόπηση γύρω από την δημιουργία καναλιού στην διαδικτυακή πλατφόρμα. Μελετήθηκαν υφιστάμενα κανάλια στην διαδικτυακή πλατφόρμα αναπαραγωγής του YouTube τόσο από τοπικό όσο και από διεθνές επίπεδο. Μέσα από την μελέτη για την πτυχιακή εργασία γίνεται αναφορά σε τρόπους προώθησης με την χρήση κοινωνικών δικτύων και στατιστικές μελέτες αποδοτικότερης θεματολογίας σε βίντεο μέσω της πλατφόρμας YouTube.
Keywords: Κανάλι; Κυπριακή Τέχνη,; Κυπριακή Ιστορία,; Κουλτούρα,; Πλατφόρμα βιντεογράφησης; Channel,; Cypriot Art,; Cypriot History,; Culture,; Video Platform