Η συμβολή του μητρικού θηλασμού στη παιδική παχυσαρκία - Αντρέου, Στέλλα (Τμήμα Νοσηλευτικής, Σχολή Επιστημών Υγείας, Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, 2012)
Η επικράτηση της παχυσαρκίας είναι ένα δημόσιο πρόβλημα υγείας σε όλες τις ανεπτυγμένες χώρες όσο και στις λιγότερο προνομιούχες και ως εκ τούτου θεωρείται μια παγκόσμια επιδημία. Επομένως, θεωρείται απαραίτητος ο εντοπισμός των παραγόντων που επηρεάζουν την ανάπτυξή της. Παρά το γεγονός ότι ο μητρικός θηλασμός έχει αναγνωριστεί για τα πολλαπλά οφέλη του στην υγεία των παιδιών, ο ρόλος του ως προς την ανάπτυξη της παιδικής παχυσαρκίας είναι αμφιλεγόμενος.
Keywords: Θηλασμός; Παχυσαρκία στα παιδιά; Breast Feeding; Obesity in children