Περιβαλλοντικές διαφημιστικές εκστρατείες: Η περίπτωση του Ακουγιού - Ρωσσίδου, Ηρώ (Τμήμα Πολυμέσων και Γραφικών Τεχνών,Σχολή Καλών και Εφαρμοσμένων Τεχνών,Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, 2013)
H παρούσα εργασία αφορά τη θεωρητική έρευνα γύρω από τις περιβαλλοντικές διαφημιστικές εκστρατείες και την πρακτική εφαρμογή των διαφημίσεων σε μια εκστρατεία ενάντια στη δημιουργία ενός πυρηνικού σταθμού στην περιοχή Ακουγιού της Τουρκίας. Αρχικά θα παρουσιαστεί ο γενικός ορισμός της διαφήμισης και ακολούθως ο ορισμός της περιβαλλοντικής διαφήμισης, μια εκτενέστερη περιγραφή της μέσα από σχετικές θεωρίες καθώς και η ιστορική της πορεία. Στη συνέχεια θα περιγραφεί η δράση των περιβαλλοντικών οργανώσεων (με έμφαση στις οργανώσεις World Wildlife Fund και Greenpeace). Επίσης θα αναφερθούν οι στρατηγικές που χρησιμοποιούνται στις περιβαλλοντικές εκστρατείες και ο συσχετισμός τους με την απήχηση στο κοινό. Στο δεύτερο μέρος της εργασίας θα δοθούν ο ορισμός της πυρηνικής ενέργειας, μια αναφορά σχετικά με τα πυρηνικά ατυχήματα του παρελθόντος (με έμφαση εκείνα στο Chernobyl και τη Fukushima), οι αρνητικές επιπτώσεις που μπορεί να επιφέρει η πυρηνική ενέργεια, οι σχετικές αντιδράσεις του κοινού (σε διάφορες χώρες και διαφορετικές χρονικές περιόδους) και τέλος κάποιες πληροφορίες σχετικά με τον πυρηνικό σταθμό στο Ακουγιού. Στο τελευταίο μέρος της εργασίας, θα παρουσιαστεί η περιβαλλοντική διαφημιστική εκστρατεία ενάντια στον σταθμό αυτό. Δημιουργήθηκαν τρεις αφίσες και διάφορες εφαρμογές. Επίσης δημιουργήθηκε ένα λογότυπο για μια περιβαλλοντική οργάνωση η οποία θα προωθεί την εκστρατεία.
Keywords: Advertising; World wildlife fund; Greenpeace