Η Επίδραση των Events στην Απόδοση των Μετοχών - Φωτίου, Άντρεα (Τμήμα Εμπορίου, Χρηματοοικονομικών και Ναυτιλίας, Σχολή Χρηματοοικονομικών και Διοίκησης, Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, 2018)
Σύμφωνα με όσα θα αναφερθούν και θα σχολιαστούν στις ακόλουθες σελίδες της εργασίας, θα λέγαμε πως βασικός σκοπός της εν λόγω μεταπτυχιακής εργασίας, αναφέρεται σχετικά η συλλογή, αξιολόγηση και συζήτηση στοιχείων που τοποθετούνται στο πλαίσιο της εξέτασης της επιρροής των διαφόρων Events στις Τιμές Μετοχών των Επιχειρήσεων. Δηλαδή να διακρίνουμε με ποιους τρόπους η διεξαγωγή των διαφόρων events στις μέρες μας στις μεγάλες ή αντίστοιχα μικρομεσαίες επιχειρήσεις και οι οποίες είναι εισηγμένες στο χρηματιστήριο, μπορούν να επηρεάσουν την διακύμανση των τιμών των μετοχών τους. Ως εκ τούτου, και προκειμένου η εν λόγω εργασία να θεωρείται ορθή και αποτελεσματική ως προς τα στοιχεία που εξετάζει, διαχωρίζεται σχετικά σε τέσσερα σχετικά (4) κεφάλαια, με πρώτο εκείνο της Εισαγωγής της εργασίας, το δεύτερο κεφάλαιο αναφέρεται σε βιβλιογραφική ανασκόπηση σχετικά με την Έννοια και τα Χαρακτηριστικά της Αξίας Μετοχής Καθώς και Μέθοδοι – Τεχνικές Αξιολογήσης των Μετοχών στην Αγορά και την Συσχέτιση των Events με την Διαμόρφωση της Τιμή των Μετοχών στην Αγορά. Το τρίτο κεφάλαιο αναφέρεται στην Μεθοδολογία Ερευνας και το τέταρτο κεφάλαιο στα Αποτελέσματα της Έρευνας με τη χρήση του στατιστικού συστήματος Statistical Package for the Social Sciences και την ανάλυση των απαντήσεων των ερωτηματολογίων.
Keywords: Τιμές μετοχών; Επιχειρήσεις; Events; Μικρομεσαίες επιχειρήσεις; Χρηματιστήριο