Πώς η κατανάλωση φρούτων και λαχανικών επηρεάζει την πρόληψη καρκίνου του μαστού - Καλαπόδα, Μαρκέλα (Τμήμα Νοσηλευτικής, Σχολή Επιστημών Υγείας, Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, 2012)
Ο καρκίνος του μαστού αποτελεί μια από τις συχνότερες μορφές καρκίνου που εμφανίζονται παγκόσμια. Παρόλα αυτά, οι έρευνες που έχουν διεξαχθεί σε ότι αφορά στις αιτίες πρόκλησης ,αλλά και στην πρόληψη του καρκίνου του μαστού είναι περιορισμένες .Επιβάλλεται λοιπόν , η ανάγκη διεξαγωγής επιστημονικών ερευνών , οι οποίες θα δώσουν νέα στοιχειά για το φαινόμενο αυτό που γίνεται ολοένα και συχνότερο στον κόσμο.
Keywords: Καρκίνος του μαστού; Καρκίνος--Διατροφολογικές απόψεις; Καρκίνος--Πρόληψη; Breast cancer; Cancer--Nutritional aspects; Cancer--Prevention