Guerrilla advertising και εφαρμογές για την ενημέρωση και πρόληψη του διαβήτη - Παπαδάκη, Δέσποινα (Τμήμα Πολυμέσων και Γραφικών Τεχνών,Σχολή Καλών και Εφαρμοσμένων Τεχνών,Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, 2013)
Το Guerrilla advertising, υπάγεται στις στρατηγικές διαφήμισης και χρησιμοποιεί μη συμβατικές μεθόδους και χαμηλού κόστους ιδέες για να προωθήσει ένα προϊόν ή μια υπηρεσία. Τα τελευταία χρόνια, το συγκεκριμένο είδος διαφήμισης έχει γίνει ιδιαίτερα δημοφιλές, έχοντας κατακτήσει μεγάλο μέρος της βιομηχανίας της διαφήμισης. Σκοπός της παρούσας έρευνας είναι η δημιουργία και ο σχεδιασμός εφαρμογών, με τη προσέγγιση του Guerrilla advertising, ενημέρωσης και πρόληψης, για ένα κοινωνικό θέμα, που δεν έχει προβληθεί αντίστοιχα στα Κυπριακά δεδομένα μέχρι σήμερα , το Σακχαρώδη Διαβήτη. Αρχικά μελετώνται η ιστορία, τα χαρακτηριστικά και η στρατηγική του Guerrilla advertising και στη συνέχεια, γίνεται αναφορά στα χαρακτηριστικά, τα συμπτώματα και τις επιπτώσεις του Σακχαρώδη Διαβήτη. Ακολούθως, επιλέγονται τα χαρακτηριστικά που προβάλλονται στις εφαρμογές, το κοινό προσέγγισης και οι χώροι τοποθέτησης των εφαρμογών. Ως αποτέλεσμα, παρουσιάζονται προτάσεις ενημέρωσης και πρόληψης για τον Διαβήτη, που περιλαμβάνουν πέντε εφαρμογές στο χώρο, διαδραστική ιστοσελίδα, ενημερωτικό φυλλάδιο και αφίσα. Τέλος, προτείνεται, μελλοντικά, η ποσοτική διερεύνηση της επίδρασης και της αποτελεσματικότητας των εφαρμογών, αφού πρώτα υλοποιηθούν.
Keywords: Diabetes; Guerrilla advertising