Κάπνισμα και σύνδρομο αιφνίδιου βρεφικού θανάτου - Λοϊζιά, Ελένη (Τμήμα Νοσηλευτικής, Σχολή Επιστημών Υγείας, Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, 2012)
Το σύνδρομο του αιφνίδιου βρεφικού θανάτου είναι ο ξαφνικός θάνατος ενός υγιούς νεογνού μικρότερου του ενός έτους, του οποίου η αιτία θανάτου είναι άγνωστη. Μια πιθανή αίτια είναι το κάπνισμα κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης.
Keywords: Σύνδρομο αιφνίδιου βρεφικού θανάτου; Κάπνισμα; Sudden infant death syndrome; Smoking