Επιπτώσεις Δημοσίων Δαπανών και Εσόδων στην Οικονομική Ανάπτυξη της Κύπρου - Θωμά, Μαρία (Τμήμα Εμπορίου, Χρηματοοικονομικών και Ναυτιλίας, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας, Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, 2016)
Ο σκοπός αυτής της μελέτης είναι να διερευνήσει τις επιπτώσεις που έχουν οι κυβερνητικές δαπάνες και τα έσοδα στην οικονομική ανάπτυξη της Κύπρου, χρησιμοποιώντας δεδομένα για τις χρονιές 1995-2011. Τα στοιχεία είναι τριμηνιαία και έχουν παρθεί από την Στατιστική Υπηρεσία του Υπουργείου Οικονομικών. Είναι πολύ σημαντική η μελέτη των επιπτώσεων τους στις οικονομικές επιδόσεις και την οικονομική μεγένθυση της χώρας. Ως κύριο εργαλείο εξαγωγής αποτελεσμάτων, χρησιμοποιήθηκε το οικονομετρικό πρόγραμμα Stata.
Keywords: Δημόσιες δαπάνες; Οικονομική ανάπτυξη; Στατιστική υπηρεσία