Διερεύνηση του κλίματος ασφάλειας των ασθενών στο νοσοκομείο - Λεωνίδου, Ανδρέας (Τμήμα Νοσηλευτικής, Σχολή Επιστημών Υγείας, Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, 2012)
Το θέμα του κλίματος ασφάλειας των ασθενών τις τελευταίες δεκαετίες έχει προτεραιότητα και έμφαση για πολλές κοινωνίες και γενικότερα κατά την παροχή φροντίδας υγείας, εντός των νοσοκομείων και της νοσηλευτικής ειδικότερα. Έτσι, διεξάγονται συχνά έρευνες και δημοσιεύονται συνδράμοντας έτσι στην καλύτερη κατανόηση των στρατηγικών εκείνων που μπορούν να βοηθήσουν στην εξασφάλιση της υγείας των ασθενών δημιουργώντας ένα θετικό κλίμα ασφάλειας.
Keywords: Ασθενείς νοσοκομείου--Φροντίδα; Ασφάλεια; Hospital patients--Care; Security