Τυροκομία της Μεσογείου: Ανασκόπηση της Παραγωγής και των Οργανοληπτικών Χαρακτηριστικών για Λευκά Τυριά Άλμης - Βασιλείου, Σταύρος (My University, 2024)
Αυτή η ανασκόπηση παρέχει μια ολοκληρωμένη εξέταση των μεθόδων παραγωγής και των βασικών χαρακτηριστικών των λευκών τυριών άλμης που προέρχονται από χώρες της Ανατολικής Μεσογείου. Βασιζόμενη σε ευρήματα πηγών, συμπεριλαμβανομένων επιστημονικών άρθρων, και επιστημονικών βιβλίων, η μελέτη διερευνά τις παραδοσιακές και σύγχρονες τεχνικές που χρησιμοποιούνται στην παραγωγική διαδικασία αυτών των τυριών. Επιπλέον, εξετάζονται οι οργανοληπτικές τους ιδιότητες των μεσογειακών λευκών τυριών άλμης, τονίζοντας τις μοναδικές γεύσεις και τις υφές τους. Οι επιπτώσεις αυτής της έρευνας επεκτείνονται σε διάφορους ενδιαφερόμενους στη γαλακτοκομική βιομηχανία, συμπεριλαμβανομένων του πρωτογενή τομέα, ενισχύοντας τη βαθύτερη κατανόηση της πολιτιστικής σημασίας και της οικονομικής σημασίας αυτών των εμβληματικών τυριών. Συνολικά, αυτή η ανασκόπηση συμβάλλει στο υπάρχον σύνολο γνώσεων σχετικά με τις μεσογειακές γαστρονομικές παραδόσεις και παρέχει πολύτιμες γνώσεις για μελλοντική έρευνα, καθώς και ανάπτυξη στον τομέα της επιστήμης και της τεχνολογίας αυτών των προϊόντων.
Keywords: Μεσόγειος; τυρί; άλμη; Mediterranean; cheese; brine