Ανάλυση και σχεδιασμός μεταλλικής κατασκευής - Γεωργίου, Νικόλας (My University, 2022)
Η παρούσα διπλωματική εργασία εκπονήθηκε κατά το ακαδημαϊκό έτος 2021/2022, στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών και Μηχανικών Γεωπληροφορικής και έχει ως σκοπό την ανάλυση και σχεδιασμό ενός μεταλλικού πλαισίου. Η μελέτη έγινε βάση των σημειώσεων του μαθήματος Μεταλλικών Κατασκευών. Η ανάλυση έγινε με τη βοήθεια του προγράμματος STAAD.Pro, που είχε αναπτυχθεί αρχικά από την εταιρεία Research Engineers International. Η εργασία αποτελείται από τέσσερα κεφάλαια. Στο πρώτο κεφάλαιο αναφέρεται το θέμα της διπλωματικής εργασίας. Στο δεύτερο κεφάλαιο γίνεται μια σύντομη αναφορά στην θεωρία του μαθήματος Μεταλλικών κατασκευών και περιγραφή του προγράμματος STAAD.Pro με το οποίο πραγματοποιείται η ανάλυση και o σχεδιασμός της κατασκευής. Παρουσιάζονται οι μέθοδοι που μπορεί να εκτελέσει το πρόγραμμα όσον αφορά τη στατική ανάλυση, τη δυναμική-φασματική ανάλυση και το σύστημα συντεταγμένων. Στο τρίτο κεφάλαιο παρουσιάζεται το μοντέλο της κατασκευής, όπου γίνεται προσδιορισμός των απαραίτητων δεδομένων για την ανάλυση σύμφωνα με τις αρχές που αναφέρονται. Καθορίζονται τα φορτία που δρουν στη κατασκευή και ο τρόπος με τον οποίο μεταφέρονται σ ’αυτή. Στο τέταρτο κεφάλαιο περιγράφονται τα αποτελέσματα που βρήκαμε από την ανάλυση του μοντέλου μας. Επίσης σε αυτό το τελευταίο κεφάλαιο αναφέρονται τα συμπεράσματα των αποτελεσμάτων από την ανάλυση του.
Keywords: Μεταλλικη κατασκευη; Metal frame