Cross-media και διαφήμιση : η περίπτωση του εθισμού των Κυπρίων στον τζόγο - Λοϊζου, Μαρία (Τμήμα Πολυμέσων και Γραφικών Τεχνών, Σχολή Καλών και Εφαρμοσμένων Τεχνών, Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, 2015)
Σκοπός της παρούσας εργασίας ήταν η άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος του εθισμού των Κυπρίων στον τζόγο, μέσω της γραφιστικής επικοινωνίας• συγκεκριμένα μέσω της ευρείας ενημέρωσης που μπορεί να γίνει εφικτή με τη δημιουργία μίας εκστρατείας που αναπτύσσεται με τη βοήθεια των cross-media. Για να επιτευχθεί ο τελικός αυτός σκοπός, ακολουθήθηκαν κάποια βασικά στάδια. Αρχικά έγινε μία εκτεταμένη βιβλιογραφική έρευνα στο θέμα του εθισμού στον τζόγο, ενώ παράλληλα συλλέχτηκαν και καταγράφηκαν έρευνες που αφορούσαν το θέμα και πραγματοποιήθηκαν στα πλαίσια της Κύπρου. Παράλληλα μελετήθηκε η οπτική ταυτότητα του στοιχήματος και κάποια δείγματα από το εξωτερικό. Επιπρόσθετα, μελετήθηκε η cross-media διαφήμιση και οι διάφοροι τρόποι δόμησης και επίτευξής της. Με το τέλος του θεωρητικού υπόβαθρου, ακολούθησε το σχεδιαστικό μέρος κατά το οποίο τηρήθηκε η παραδοσιακή μεθοδολογία γραφιστικού σχεδιασμού. Σε αρχικό στάδιο δηλαδή, έγινε ο προσδιορισμός του στοχευόμενου κοινού και καθορίστηκαν τα μέρη της εκστρατείας και οι χώροι εφαρμογής τους. Αφού παράχθηκε το σκεπτικό της όλης προώθησης έγινε ο σχεδιασμός αρχικά τριών αφισών. Αυτές με τη σειρά τους αξιολογήθηκαν μία φορά με τη βοήθεια της τεχνικής έρευνας δράσης. Μέσα από αυτήν προέκυψαν αλλαγές οι οποίες έγιναν στις αφίσες, οι οποίες με τη σειρά τους αναπτύχθηκαν και στα υπόλοιπα μέσα της εκστρατείας, διαμορφώνοντας ένα ολοκληρωμένο οπτικό σύνολο.
Keywords: Τζόγος; Γραφιστική επικοινωνία; Cross-media