Χρησιμοποιώντας τη μέθοδο της μετασχηματίζουσας μάθησης μέσα από την αισθητική εμπειρία στην εκπαίδευση ενηλίκων - Σολάκης, Κωνσταντίνος; Σολάκη, Μελίνα; Νικολάου, Αικατερίνη (My University, 2016)
Στην παρούσα εργασία περιγράφεται μια τρίωρη εκπαιδευτική ενότητα στην οποία χρησιμοποιούνται έργα τέχνης, ακολουθώντας τη μέθοδο: «Μετασχηματίζουσα Μάθηση μέσα από την αισθητική εμπειρία». Πιο συγκεκριμένα, η διδακτική ενότητα αφορά στο αντικείμενο της τουριστικής οικονομίας και απευθύνεται σε ενήλικες καταρτιζόμενους στον τουρισμό. Επιπρόσθετα, ο φορέας εκπαίδευσης ενηλίκων είναι τα ΚΕΚ και η διδακτική ενότητα είναι το τουριστικό προϊόν. Σκοπός είναι η ενίσχυση της μάθησης και ο μετασχηματισμός παγιωμένων αντιλήψεων μέσα από τη χρήση της διαίσθησης και της αισθητικής.
Keywords: Μετασχηματίζουσα μάθηση; Εκπαίδευση ενηλίκων; Τέχνη; Τουριστική οικονομία