Branding, οπτική ταυτότητα και λύσεις τυπογραφικών και σχεδιαστικών προβλημάτων του Μουσείου Νερού στην Λεμεσό - Πολυβίου, Σωτήρης (Τμήμα Πολυμέσων και Γραφικών Τεχνών, Σχολή Εφαρμοσμένων Τεχνών και Επικοινωνίας, Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, 2012)
Το κύριο θέμα αυτής της διπλωματικής εργασίας είναι η δημιουργία branding, ο εντοπισμός και η λύση σχεδιαστικών και τυπογραφικών προβλημάτων για την ανάπτυξη οπτικής ταυτότητας του Μουσείου Νερού στην Λεμεσό.Για να εξερευνηθούν τα ποιο πάνω θέματα ακολούθησα την παρακάτω διαδικασία: Αρχικά υλοποίησα την βιβλιογραφική αναφορά ερευνώντας τον όρο branding γενικότερα και το branding για μουσεία κάνοντας παράλληλα αναφορά στο Μουσείο Νερού και τους στόχους του.Στην συνέχεια έγινε μια έρευνα σε μουσεία της Κύπρου για να ερευνηθεί το ύφος και η οπτική ταυτότητα που επικρατεί τοπικά σε αντίστοιχους χώρους.Μετά από ερωτηματολόγια εξερευνήθηκαν τυχόν σχεδιαστικά και τυπογραφικά προβλήματα σε σχέση με τη σήμανση, τα έντυπα και γενικά την οπτική ταυτότητα του Μουσείου Νερού. Ακολούθως χρησιμοποιώντας τα ποιο πάνω συμπεράσματα, έγινε επανασχεδιασμός του branding, της οπτικής ταυτότητας αλλά και ορισμένων εφαρμογών που ανακαλύψαμε ότι έχουν σχεδιαστικά και τυπογραφικά προβλήματα.Υλοποιήθηκαν αξιολογήσεις από ειδικούς και από τεταρτοετείς φοιτητές των γραφικών τεχνών και προσαρμόστηκαν οι κατάλληλες αλλαγές.
Keywords: Museums--Cyprus; Water museum--Limassol; Branding; Μουσεία--Κύπρος; Μουσείο νερού--Λεμεσός; Branding