Φωτογραφικοί όμιλοι στην Κύπρο - Ζαχαρία, Γεωργία (Τμήμα Πολυμέσων και Γραφικών Τεχνών, Σχολή Εφαρμοσμένων Τεχνών και Επικοινωνίας, Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, 2012)
Η παρούσα πτυχιακή μελέτη πραγματεύεται το θέμα των φωτογραφικών ομίλων που υπάρχουν στην Κύπρο.Στόχος, αυτής της μελέτης είναι η χαρτογράφηση και η ιστορική ανάλυση των Κυπριακών Φωτογραφικών Ομίλων.Για τον σκοπό αυτό έχει διεξαχθεί πρωτογενείς συνεντεύξεις από τους αντιπροσώπους όλων των ανεξάρτητων φωτογραφικών ομίλων που υπάρχουν στην Κύπρο. Στη παρόν μελέτη είναι μία γραπτή αναφορά η οποία περιλαμβάνει διεξοδική ανάλυση για τους στόχους των ομίλων αυτών, το είδος λειτουργίας και οργάνωσης τους, τις αντιλήψεις των μελών για το τι είναι καλή φωτογραφία, και τέλος έχουν αναλυθεί χαρακτηριστικά δείγματα δουλειάς των μελών του κάθε ομίλου.Και όλες οι πληροφορίες οδηγούν σε μία σύγκριση μεταξύ των διαφόρων ομίλων.Η παρούσα πτυχιακή χωρίζεται σε δύο μέρη. Στο Α Μέρος αναλύεται η οργάνωση και ο τρόπος λειτουργίας των ομίλων. Και στο Β Μέρος αναλύονται οι αντιλήψεις και οι ιδεολογίες των φωτογραφικών ομίλων.Τέλος, η έρευνα καταλήγει στα συμπεράσματα που παρουσιάζουν τις ομοιότητες και τις διαφορές των Κυπριακών Φωτογραφικών Ομίλων.Η έρευνα αυτή βοήθησε στην ανάδειξη του έργου αλλά και των πολλών προσπαθειών που πραγματοποιούνται από τους ομίλους για την προώθηση της φωτογραφικής τέχνης.
Keywords: Photographic society; Photographers; Φωτογραφικός όμιλος; Φωτογράφοι