FRONTPAGE, NEXT, International Group Exhibition, 2025, (co-curation), curatorial team, Eva Maragaki, Concept – Curator, ΑxionArt director Julia Sysalova, Curator, Critic – AICA Member, Vice President - Institute of Mediterranean Culture, ECI Academic Member Mario Nottas, ΕCI - Εuropean Communication Institute – Head Vicky Pericleous – Visual Artist, Assistant Professor at the Department of Fine Arts, TEPAK (Cyprus University of Technology), Curator of the Cypriot Delegation, 2-11, May, at Melina Mercouri Cultural Centre, Athens, with the support of Athens Municipality - Pericleous, Vicky (My University, 2025)
Το FRONTPAGE PROJECT συνδιοργανώνεται από το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Επικοινωνίας και το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, σε σύμπραξη με το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων – ΑΠΕ-ΜΠΕ, την καλλιτεχνική ομάδα AxionArt, το Ινστιτούτο Μεσογειακής Κουλτούρας και υλοποιείται με την στήριξη του Δήμου Αθηναίων Ο.Π.Α.Ν.Δ.Α. To FRONPAGE NEXT, υλοποιείται σε δύο σκέλη, από τις 2 έως τις 11 Μαΐου, υπό μορφή διεθνούς διερευνητικής έκθεσης, και στο 3ο δεκαήμερο του μήνα στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα» του Δήμου Αθηναίων, υπό τη μορφή συμποσίου, φέρνοντας κοντά 55 καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, καθώς και δημοσιογράφους, ακαδημαϊκούς και επαγγελματίες των ΜΜΕ, σε έναν διάλογο μεταξύ τέχνης και ειδησεογραφίας. Το FRONTPAGE, NEXT, αποτελεί μια εξελισσόμενη διεπιστημονική πρωτοβουλία που διερευνά την επίδραση των πρωτοσέλιδων και των ΜΜΕ στην κοινωνία και τον πολιτισμό, μεταφέροντας την ειδησεογραφία σε ένα καλλιτεχνικό και εννοιολογικό επίπεδο. Περιλαμβάνει εκθέσεις, διαλέξεις, performances, βιντεοπροβολές και μία ‘άσκηση αντιλογίας’, προσκαλώντας το κοινό να ανακαλύψει νέες ερμηνείες της ενημέρωσης και της δύναμης της εικόνας και του λόγου.
In the Context of the FRONTPAGE Project 2025 - honoring World Press Freedom Day at "Melina Mercouri" Cultural Centre on 2/5 - 11/5 2025, with the support of the Municipality of Athens and the European Parliament Office in Greece
Keywords: Arts; international exhibition; research into the boundaries between art, art, journalism, and historical consciousness; Interdisciplinary, International Project; Communication; FRONTPAGE NEWS, as a site of conceptual intervention; Political constructs; Intersections of Image and Language