Σχεδιασμός μεταφορικών ταινιών ιμαντοκίνησης και αλυσοκίνησης - Σάντη, Γιάννης (Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών και Επιστήμης και Μηχανικής Υλικών, Σχολή Μηχανικής και Τεχνολογίας, Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, 2016)
Η παρούσα πτυχιακή εργασία με τίτλο ʻʼΣχεδιασμός μεταφορικών ταινιών ιμαντοκίνησης και αλυσοκίνησηςʻʼ, πραγματοποιήθηκε στο τέταρτο έτος φοίτησης. Σκοπός της παρούσας πτυχιακής εργασίας είναι η δημιουργία και σχεδιασμός ενός συστήματος ιμαντοκίνησης και ενός συστήματος αλυσοκίνησης. Τα δύο συστήματα θα μεταφέρουν κιβώτια του ιδίου βάρους. Το σύστημα ιμαντοκίνησης θα μεταφέρει τα κιβώτια σε οριζόντια κατεύθυνση και το σύστημα αλυσοκίνησης θα μεταφέρει τα κιβώτια σε κεκλιμένη κατεύθυνση σε κάποιο ύψος. Ο σχεδιασμός έγινε με σκοπό να είναι εύκολο στην χρήση του, εργονομικό αλλά ταυτόχρονα οικονομικό. Για τον όλο σχεδιασμό χρησιμοποιήθηκε το ηλεκτρονικό πρόγραμμα SolidWork. Αρχικά γίνεται μια εισαγωγή και περιγραφή της λειτουργίας του όλου συστήματος της ιμαντοκίνησης και στη συνέχεια ακολουθούν οι υπολογισμοί και τα βήματα με την σειρά που χρειάστηκαν για την κατασκευή του όλου συστήματος. Στη συνέχεια ακολουθείται ακριβώς η ίδια διαδικασία για το σύστημα της αλυσοκίνησης. Στο τέλος υπάρχουν όλα τα σχέδια των εξαρτημάτων του κάθε μηχανήματος με τις πραγματικές τους διαστάσεις.
Keywords: Σύστήμα ιμαντοκίνησης; Σύστήμα αλυσοκίνησης; Κιβώτια