Η εικονογραφία της επανάστασης και η σύσταση της νεοελληνικής ταυτότητας - Κυριάκου, Μαρίνα (Τμήμα Καλών Τεχνών, Σχολή Καλών και Εφαρμοσμένων Τεχνών, Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, 2020)
Αντικείμενο της εργασίας αποτελεί η μελέτη της εικονογραφίας του ελληνικού απελευθερωτικού αγώνα του 1821 από τους Έλληνες και φιλέλληνες ξένους ζωγράφους τον 19ο αιώνα, και της συμβολής της στη διαμόρφωση της νεοελληνικής ταυτότητας και της εικόνας των Ελλήνων στα μάτια των Ευρωπαίων. Ο 18ος και 19ος αιώνας αποτελούν μια επαναστατική περίοδο, κατά την οποία συντελέστηκαν σημαντικές μεταβολές σε κοινωνικό και πολιτικό επίπεδο.
Keywords: Εικονογραφία; Ελληνικός απελευθερωτικός αγώνας 1821; Έλληνες ζωγράφοι--19ος αιώνας; Φιλέλληνες ξένοι ζωγράφοι--19ος αιώνας; Διαμόρφωση νεοελληνικής ταυτότητας